Kempeleen Reserviläiset

Kempeleen Reserviläiset RY:n tiedotus- ja keskustelufoorumi.


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty La Toukokuu 26, 2012 3:02 am

Tarkka-ammuntaporukoissa tuolla etelässä on pidetty muutaman kerran otsikon mukainen leppoisa kisa. Matka 300m, laukauksia 30kpl, aikaa 1 tunti. Ei kohdistuksia, ei spotterikaveria, mahtava palkinto.

Olen järkkäämässä vastaavaa kisaa kesän jollekin viikonlopulle Hiukkavaaraan.

Kilpailuun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, aika ilmoitetaan alempaa löytyvän linkin takaa ensi viikon aikana, jos aika sopii, saavu paikalle oman taulun kanssa (tai riskillä että 300m radalta löytyy riittävän ehjä taulu).

Kalusto TA-hengen mukainen:

-TA-käyttöön sopiva (ei helmiäsmaalattuja kasapyssyjä jne). Erimielisyyksissä huutoäänestys ratkaisee ja/tai sitten ampuja ampuu kisan ulkopuolella (nöyryyttäen muut) ilman oikeutta PALKINTOON
-ei kasapukkeja, bipodi/reppu edessä, hiekkapussi tai vastaava takana
-kaliiperi ja optiikka vapaa. Saa myös ampua avotähtäimillä
-30lks peräjälkeen 1 tunnin aikana, taukoja saa pitää mutta aikaa on vain tasan 1 tunti.
-osallistumismaksu 6 x 0.33l III-olutta
-voittaja on pienimmän kasan ampuja, kasan paikalla ei ole merkitystä
-ylimääräiset naapurin ampumat reiät taulussa = huonoin pois
-puuttuva reikä = 10% mitatun kasan kokoon lisää
-PALKINTO = voittaja kuittaa KAIKKI osallistumismaksut eli osallistujat x six-pack
-ei muita palkintoja

Tässä säännöt suunnilleen, pikku lisäyksiä tulee lopullisiin. Homman juju on selvittää ne 0.5MOA / 3cm kasaa ampuvat aseet eikä tuurikasoilla brassailevat...aikaa on riittävästi antaa piipun jäähtyä ja puristella tiukka kasa. Pienimmän kasan tekevä hankkii itselleen ja kavereillekin messevät bilejuomat Smile

Tätä infoa saa ja pitää jakaa, perus-mehtuupyssyt mennee sääntöjen sisään joten wanhalla sportterilla mukaan vaan jos käyntiä löytyy. Rasvalaukaukset kantsii vaan ampua ennen kisaa, samoin selvittää kylmän piipun vaikutus eka laukaukseen.

Jos kiinnostuit, ilmoittele mikä ajankohta sopii parhaiten. Jos haluat vaikuttaa ajankohtaan laita tänne viestiä tai suoraan minulle 050-4863870. Tällä hetkellä 7.7. on ehdolla ja radan varaus tehdään piakkoin, ensi viikon aikana. Äänestys ajankohdasta löytyy osoitteesta ja myöhemmin ensi viikolla kisakutsu:

www . takilta . fi / keskustelu ja sieltä valikosta "tarkka-ammuntakisat" (uusi jäsen ei voi laittaa linkkejä 7vrk sisään...)

Tässä kilpailussa pääsee loistamaan ne joilla ase käy ja kunto kestää, monessa kisassa on nähty mahtavia kasoja mutta ei kympissä. Tule ja näytä nyt närhen munat muille Twisted EvilViimeinen muokkaaja, Jarkko M pvm Pe Kesä 01, 2012 4:54 pm, muokattu 1 kertaa

Näytä käyttäjän tiedot

2 Vs: Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty Su Toukokuu 27, 2012 1:25 pm

I.P.


Vierailija
Olisiko itselataaville kivääreille oma "luokka" jos niillä ampujia löytyy tarpeeksi eli vähintään kaksi? Ois mukava nähä minkälaista kasaa porukat ampuu AR-vermeillä tolle matkalle. Ampujahan voisi ampua halutessaan molemmissa luokissa.

3 Vs: Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty Su Toukokuu 27, 2012 9:04 pm

Ihan miten porukka haluaa. Pääsarja ampuu sitten omasta palkinnostaan ja erillinen puolarisarja omastaan. Etelän hetelmien kisoissa on ollut vain yksi sarja mutta koska kisa on erittäin vapaamuotoinen ei ketään pakoteta mukaan, kisan ulkopuolella saa ampua omaa sarjaa.

Jos erilliset sarjat laitetaan, laitetaan myös palkintopotit erikseen (eihän pultitkaan pääse puolarisarjan jaolle??)

Ajatus on selvitä yhdellä tunnin erällä mutta eihän kukaan estä ampumasta kahdella aseella saman erän aikana....pultilla ja puolarilla. Pultilla pääsarjaan ja puolarilla siihen omaansa jos porukka haluaa niille oman sarjan.

Näytä käyttäjän tiedot

4 Vs: Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty Pe Kesä 01, 2012 4:58 pm

Rata varattu 5.8. klo 12-16. Tarkempi kisakutsu ja säännöt osoitteessa:

htt p: // takilta. planeetta. com /keskustelu/viewtopic.php?f=3&t=6642&sid=a3baf1cb32e39ce50e3e2ef0e336e322

(linkissä tarkoituksella ylimääräisiä välilyontejä)

Näytä käyttäjän tiedot

5 Vs: Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty Pe Elo 03, 2012 12:45 am

Huom. PV:n päällekkäisen ratavarauksen vuoksi aloitus tarkka klo 12. Ajoissa paikalle.


Säännöt (kopsattu ja modattu):

Tarkoituksena on ampua tarkka-ampujakiväärillä 30 laukauksen kasa 300 metrin matkalta. Pienin kasa voittaa. Kasan paikalla taulussa ei ole merkitystä.

Osallistumisen ehdoton vaatimus on sixpackin III-olutta tuominen palkinnoksi. (sitä säilytetään auton takapaksissa kunnes palkinto jaetaan ja kaikki oluet siirretään Jerk...ööö voittajan autoon).

Ammunnan tuloksena jaetaan vain yksi palkinto. Voittaja saa kaikkien osallistujien tuomat oluet.

Osallistua saa tarkka-ammuntaan soveltuvalla aseella. Mikäli ennen kisaa syntyy kysymys siitä, soveltuuko ase tarkka-ammuntaan, tehdään päätös "huutoäänestykellä" kisailijoiden toimesta. Kyse on siis ns. kenttäkelpoisesta tarkka-ammuntaan soveltuvasta aseesta sekä toimintansa että ulkonäkönsä puolesta. Oranssit, punaiset tai helmiäisvärillä pinnoitetut kasakiväärit eivät siis sovellu. Hieman tulkinnanvaraisia ovat myös puhtaat alurunkoiset "rata-aseet", perusmehtuuaseet jotka on tarkoitettu metsässä retuuttamiseen mahtunevat TA-aseen kriteereihin.

Ammutaan 300 metrin etäisyydeltä omaan, radalle itse tuotuun, vapaasti valittuun tauluun. Radalla voi olla, tai sitten ei, ehjiä PV tauluja.

Ammutaan 30 laukausta peräjälkeen käymättä välillä tauluilla. Jokainen saa ampua omaan tahtiinsa ja saa pitää välillä taukoja. Seuraamme kuitenkin ratasääntöjä mm. ammunanjohtajankäskyjä jne.

Ampuma-aika on 1 tunti. Ammunta aloitetaan, kun kaikki osallistujat ovat valmiit. Rata on varattu meille joten keskeytyksiä ei pitäisi olla tiedossa. Force majeure tapauksissa kello pysäytetään. Kisailijat eivät käy tauluilla suorituksensa aikana.

Käytettävät taulut tarkistetaan ennen kisaa, jotta varmistutaan siitä, että ne ovat joko puhtaat tai paikattu kokonaisuudessaan.

Etutukena saa käyttää aseeseen kiinnitettyä tukijalkaa (bipodia) tai reppua. Luonnollisesti saa ampua vapaalta kädeltä. Perän alla saa käyttää hiekkapussia tai vastaavaa tukea. Kasa-ammunnassa käytettyjä etutukea sekä takapussia ei saa käyttää. Hihnan käyttö on sallittu.

Kaikki kaliiperit ovat sallittuja PV:n ampumaratasääntöjen rajoissa.

Tähtäimenä saa käyttää avotähtäintä tai tähtäinkaukoputkea.

Spotterin käyttö on kielletty. (spotteri= osumia havainnoiva ystävä) (oman ratakaukoputken käyttö lienee sallittua????? tämä tarkennetaan vielä vastaamaan aiempia kisoja)

Toisen tauluun ampumisesta seuraa, että sen taulusta, jossa on ylimääräisiä reikiä, poistetaan kauimmaiset ylimääräiset osumat ja lasketaan kasan suuruus tämän jälkeen. Ylimääräiset reijät eivät siis koidu sen vahingoksi, jonka taulusta ne löytyvät. Sen ampujan kasa, josta puuttuu osumia, lisätään jokaisesta puuttuvasta osumasta kasan suuruuteen 10 % kasan alkuperäisestä koosta laskettuna. (Esim: osumia 29, kasa 100 mm. Lisätään 10 mm kasaan = kasan lopullinen suuruus 110 mm)

Kisassa ei saa ampua mitään kohditus tai rasvalaukauksia ennen kilpailusuoritusta. Kun aika alkaa, on 30 patruunaa käytössä. Niistä voi jokainen sitten ampua rasva ym laukaukset ja rangaistukset ylläolevan mukaan.

Asusteet (ResUl PA1 säännöt):

Vaatetuksena on sallittu muuntelematon, kenttäkelpoinen ulkoilu- tai maastoasu. SAL:n, Suomen Metsästäjäliiton tai muun yhteisön ammuntoja varten suunniteltujen varsinaisten rata-ammunta-asusteiden (ampumatakki, -liivit, -housut, –kengät ja -käsineet) käyttö on kielletty myös päällysvaatteiden alla. Myös taistelu- tai sirpaleliivien tai niiden kaltaisten lisävarusteiden käyttö on kielletty. Röllipuvusta ylimääräistä respectiä

Tämän "pitäisi olla" hauska kisa, tosikkomaisesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä diskataan armotta.

LISÄINFOA:

**"Järjestäjä" huolehtii radan käyttöilmoituslomakkeen täytöstä pääsarjan osalta**

Näytä käyttäjän tiedot

6 Vs: Olut Malja I OULU 5.8. Hiukkavaara lähetetty Su Elo 05, 2012 11:43 pm

No niin kisa pidetty erinomaisissa olosuhteissa, liki tyyni pilvipouta +20C. Paikalla 6 urhoollista vaikka ennakkoon kiinnostuneita oli huomattavasti enemmän. Pidemmittä puheitta tulokset:

1. Aatsinki Antti, kasa 98mm, ase Tikka 308W
2. Paasovaara Toni, kasa 108mm, ase Tikka?? 30-06
3. Pitkänen Tero, kasa 150mm, ase CZ550 300WSM
4. Väisänen Mika, kasa 160mm, ase Uronen 223REM
5. Mäntyniemi Jarkko, kasa 169mm, ase Tikka 300WSM
6. Halttu Riku, kasa 195mm, ase AR10 308W

Näytä käyttäjän tiedot

Sponsored content


Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa