Kempeleen Reserviläiset

Kempeleen Reserviläiset RY:n tiedotus- ja keskustelufoorumi.


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Merkittävä Maanpuolustuspalkinto kerhollemme

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Merkittävä Maanpuolustuspalkinto kerhollemme lähetetty Ma Kesä 11, 2012 7:28 pm

Timo Uus


Vierailija

Sotavahinkosäätiö palkitsi maanpuolustustyötä

Tiedote. Julkaistu: 10.06.2012 12:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa
Avainsanat: Sotavahinkosäätiö, Maanpuolustus, Reserviläisliitto, Talvisota, Palovakuutus

Sotavahinkosäätiö on palkinnut 14 yhteisöä ja 6 henkilöä maanpuolustuspalkinnoilla. Palkintojen yhteissumma on 32.000 euroa.

Sotavahinkosäätiö myöntää tunnustuspalkintoja vuosittain. Palkinnoilla huomioidaan henkilöitä ja yhteisöjä, joiden maanpuolustusansiot ovat poikkeuksellisen merkittäviä. Palkintoja myönnetään Kadettikunnan, Maanpuolustuskiltojen liiton, Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton puitteissa tehdystä maanpuolustustyöstä.

Ensimmäiset maanpuolustuspalkinnot myönnettiin vuonna 2009. Nyt Sotavahinkosäätiö on myöntänyt järjestöjen esitysten pohjalta seuraavat maanpuolustuspalkinnot:

Kadettikunta ry / kuusi maanpuolustuspalkintoa

Eversti Heikki Ilmari Hult, Helsingin Kadettipiiri. Pitkäaikainen ja ansiokas maanpuolustustyö sekä kadettiupseerien lauluharrastuksen edistäminen. Palkinto 2000 euroa.
Everstiluutnantti Jouni Ismo Mattila, Pohjois-Karjalan Kadettipiiri. Pitkäaikainen ja aktiivinen maanpuolustustyö Pohjois-Karjalassa. Palkinto 2000 euroa.
Hankoniemen Kadettipiiri. Hankoniemen Kadettipiirin pitkäaikainen ja ansiokas alueellinen maanpuolustustyö. Palkinto 1000 euroa.
Kanta-Hämeen Kadettipiiri. Kanta-Hämeen Kadettipiirin pitkäaikainen ja ansiokas maanpuolustustyö sekä aktiivinen evp-upseeritoiminta. Palkinto 1000 euroa.
Lahden Kadettipiiri. Lahden Kadettipiirin pitkäaikainen ja ansiokas maanpuolustustyö. Palkinto 1000 euroa.
Pirkanmaan Kadettipiiri. Pirkanmaan Kadettipiirin pitkäaikainen ja ansiokas maanpuolustustyö. Palkinto 1000 euroa.

Maanpuolustuskiltojen liitto ry / neljä maanpuolustuspalkintoa

Kaartin Jääkärirykmentin Kilta ry. Jääkärien perinteiden ylläpitäminen ja Santahaminassa sijaitsevan Perinnetalon (Jääkäritalon) ylläpito ja kunnostus. Palkinto 2500 euroa.
Ratsumieskilta ry. Ratsuväen historiikin julkaisu. Palkinto 2000 euroa.
Porin Rykmentin-Porin Prikaatin Kilta ry. Varusmies-infotilaisuuksien järjestäminen. Palkinto 1500 euroa.
Suomenlinnan Rannikkotykistökilta ry. Kuivasaaren museolinnakkeen ylläpito ja tykkien kunnostus. Palkinto 1500 euroa.

Reserviläisliitto ry / viisi maanpuolustuspalkintoa

Kersantti Mika Albertsson, Imatran Reserviläiset. Poikkeuksellisen ansiokas työ sotiemme veteraanien hyväksi. Palkinto 1500 euroa.
Sotilasmestari Reima Lundberg, Hämeenlinnan Reserviläiset. Poikkeuksellisen ansiokas työ maanpuolustuksen hyväksi ja Hämeenlinnan Reserviläiset ry:n historian teko. Palkinto 1500 euroa.
Kurikan Reserviläiset ry. Panssariestekiven nouto Karjalasta ja sen uudelleen pystytys Kurikan Tykkipuistoon. Palkinto 2000 euroa.
Kempeleen Reserviläiset ry. Puntin lenkki -liikuntatapahtuma ja reserviläisten liikuntaharrastuksen aktivoiminen. Palkinto 1500 euroa.
Kouvolan Reserviläiset ry. Rapojärven veteraanimajan ylläpito ja kunnostus talkoovoimin. Palkinto 1500 euroa.

Suomen Reserviupseeriliitto ry / viisi maanpuolustuspalkintoa

Yliluutnantti Seppo Posio, Liedon Reserviupseerit. Laajamittainen ja pitkäaikainen työ sotilasperinteen säilyttämisen hyväksi sekä laaja kirjallinen tuotanto. Palkinto 1500 euroa.
Kapteeni Juhani Pura, Valkeakosken Reserviupseerit. Poikkeuksellisen pitkä, monipuolinen ja ansiokas toiminta vapaaehtoisen maanpuolustuksen erilaisissa luottamustehtävissä. Palkinto 1500 euroa.
Ylitornion Reserviupseerit ry. Reväsvaaran ampumaradan käyttöönotto ja kunnostus. Palkinto 2000 euroa.
Lavian seudun reserviupseerikerho ry. Lavian ampumaradan kunnossapito- ja kehittäminen. Palkinto 1500 euroa.
Merikarvian - Siikaisten Reserviupseerikerho ry. Merikarvian Veteraanikorsun ylläpito ja sen talkoovoimin hoidettu toiminta. Palkinto 1500 euroa.

Suomeen perustettiin talvisodan jälkeen sotatuhojen korjausta rahoittamaan kaksi sotavahinkoyhdistystä. Yhdistysten toiminta jatkui jatko- ja Lapin sodan aikana. Sotavahinkoyhdistykset korvasivat lakisääteisellä palovakuutuksella vakuutettujen talojen ja irtaimiston vauriot täysimääräisesti.

Jäljelle jääneet varat siirrettiin vuonna 1954 perustettuun Sotavahinkosäätiöön. Se on viimeiset vuodet ohjannut valtaosan myöntämistään apurahoista ja avustuksista sotiemme veteraanien tukemiseen. Sotavahinkosäätiön puheenjohtaja toimii vakuutusneuvos Peter Küttner Helsingistä.


Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa