Kempeleen Reserviläiset

Kempeleen Reserviläiset RY:n tiedotus- ja keskustelufoorumi.


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

GPS-kurssi

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 GPS-kurssi lähetetty Su Tammi 31, 2010 12:36 am

Avaan tälle aiheelle nyt oman viestiketjun.

GPS-kurssi pidetään Hiukkavaarassa 14.8.2010. Sama kurssi on tarkoitus käydä läpi myös Kohteensuojauskurssin einsimmäisen päivän aikana 22.5.2010.

Alustavasti olen ajatellut, että kurssilla käsiteltäisiin seuraavia aiheita:
- peruskäsitteet: koordinaatisto, koordinaattipiste, origo, GPS ja miten se toimii
- erilaiset koordinaattijärjestelmät: KKJ, ETRS89 (EUREF/FIN), WGS84, ko. järjestelmien mukaisten koordinaattipisteiden määrittäminen kartalta, koordinaattien esitystavat (suorakulmainen + ellipsoidi), matemaattiset muunnokset järjestelmästä toiseen (ehkä vain esimerkki)
- erilaiset karttajärjestelmät: KKJ + EUREF/FIN, karttalehtijako, mittakaavat
- GPS-laitteen käyttöharjoitukset: perusasetusten laittaminen ja tarkistaminen (kieli, kartta- ja koordinaattijärjestelmä, kellonaika jne.), katsotaan nykyinen paikka laitteelta ja kartalta, tallennetaan nykyinen paikka laitteelle + nimetään se, syötetään jonkin toisen paikan koordinaatit laitteeseen ja suunnistetaan sinne, kulkusuunta, kuljettu matka, etäisyys kohteeseen, poistetaan paikka laitteelta, reitin luominen ja kulkeminen reitillä, reitin muokkaus ( reittipisteiden muuttaminen + poisto), erilaisia käyttövinkkejä + erilaisia käyttötilanteita
- nettilinkit: valmistajat, maahantuojat + muita

Kurssin tarkoitus on siis opetella laitteen peruskäyttö ja koordinaattipisteen määrittäminen kartalta. Ominaisuuksiahan nykyisissä laitteissa on vaikka kuinka paljon, mutta kaikkia niitä ei välttämättä tarvitse peruskäytössä. Ne voi opetella itsekin. Nuo kaikki asiat on tarkoitus käydä läpi yhden päivän aikana siten, että puolet ajasta menisi teoriaosuuteen ja toinen puoli käytännön harjoituksiin.

Jos teille on tullut tästä asiasta mieleen jotain kommenttia tai ehdotuksia opeteltavista asioista, niin haluaisin mielelläni kuulla niistä lisää. Ne otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon lopullista kurssia suunnitellessa ja toteutettaessa.

Tervetuloa kurssille oppimaan käyttämään GPS-laitetta!

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa